El CEPAC ha estat acceptat com una de les entitats que s’han afegit a la xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI), vinculat a la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya. El passat divendres 26 d’abril es va celebrar al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona la trobada que va servir per oficialitzar la nova composició de l’OPEI. A la trobada hi van assistir Josep Maria Figueres, president del CEPAC, Miquel Botella, vicepresident, i Guillermo Soler, secretari.
L’OPEI es va crear fa 25 anys com un espai de col·laboració i de treball en xarxa amb les entitats i grups que existeixen a Catalunya dedicats al patrimoni etnològic. El març de 2023 es va fer una crida per entitats i institucions que volguessin integrar-s’hi, a la què va respondre el CEPAC. De fet, el nou OPEI està format per un total de 29 membres, dels quals onze són nous. La majoria són o bé museus o bé associacions dedicades a la preservació, difusió i recerca del patrimoni etnològic i immaterial. El CEPAC hi figura com a entitat especialitzada en el coneixement del fet casteller i també serà l’antena de referència al Tarragonès, donat que té la seu a la ciutat de Tarragona.
Per al CEPAC l’entrada a l’OPEI, formalitzada amb la signatura d’un conveni amb quatre anys de vigència, suposa un reconeixement a la feina feta fins el moment i una oportunitat per créixer i avançar, així com per col·laborar amb d’altres institucions.
Més informació: https://cultura.gencat.cat/ca/detall/Noticies/N_Reunio_OPEI